top of page
  • Writer's picturePerfekt Kerítés

Egyedi kerítés megoldások

Azért olyan nehéz a különböző kerítés megoldások közül választani és csak egy kerítés típus mellett letenni a voksunkat, mert ma már rengeteg lehetőség áll előttünk. Ráadásul egyáltalán nem mindegy, hová és milyen célból akarunk kerítést telepíteni, milyen funkciót kell ellátnia a kerítésnek azon kívül, hogy „ápol és eltakar”.


Tényleg sokféle kerítés megoldás létezik, amelyek különböző környezetekben és feladatuk szerint más-más problémára jelenthetnek megoldást. Az otthonod környezetének és igényeinek leginkább megfelelő kerítés kiválasztásánál viszont fontos, hogy minden igényednek megfeleljen: nyújtson biztonságot, védjen a kéretlen szemektől, legyen ellenálló, tartós, és lehetőleg ne kelljen vele minden évben foglalkozni, azaz festeni, javítani, ápolni. A jó hír, hogy van ilyen kerítés, de hogy neked melyik lesz az igazi, ahhoz vedd sorra az igényeidet.


Kerítés megoldások otthonra


Az utcafronti és oldalkerti kerítések között lényeges különbségek mutatkoznak mind megjelenésben, mind funkcionalitásban. Az utcafronti kerítések általában díszesebbek és kifinomultabbak, míg az oldalkerti kerítések inkább a praktikumra és a kert határainak meghatározására összpontosítanak, gyakran egyszerűbb, funkcionálisabb kialakítással.


Az utcafronti kerítések közül az alumínium- és az acélkerítések nagyon megbízhatók, de választhatunk trapézlemez kerítést is, amely oldalkerítés megoldásnak is kiváló.


Kerítés megoldások anyag szerint


Alumínium kerítések


Gondozásmentes alumínium kerítés utcafrontra.

Az alumínium kerítések elsődleges előnye a korrózióállóság, ami azt jelenti, hogy az alumínium ellenáll az időjárás viszontagságainak és nem rozsdásodik. Ezáltal akár nedves környezetben is ideális választásnak bizonyul. További jó hír, hogy gondozásmentes, nem igényel festést vagy egyéb kezelést. Egyszerűen tisztítható szappanos vízzel vagy magasnyomású mosóval, így nem kell aggódni a gyakori karbantartási teendők miatt.


Az alumínium kerítés tehát ideális választás utcafrontra, mivel hosszú távon megőrzi eredeti állapotát, minimalizálva a karbantartási költségeket. Emellett könnyű súlya és személyre szabhatósága révén kiváló megoldást nyújt az egyedi stílus kifejezésére is.


Az acél kerítések előnyei


Masszív és erős acélkerítés, lekerekített kerítéslécekkel.

Az acél kerítések masszívak és erősek, ami kiváló biztonságot nyújt az otthon vagy a terület védelméhez. Erős szerkezetüknek köszönhetően hatékonyan távol tartják a nem kívánt behatolókat és megfelelő védelmet biztosítanak otthonunknak.


Talán meglepő, de az acél kerítés megoldások stílusosak és esztétikusak is lehetnek, így nemcsak biztonságot nyújtanak, hanem tetszetősek is, ráadásul különböző kialakításokban, hajlított vagy lapos acél elemek formájában is elérhetők, széles választékban.


Trapézlemez kerítés megoldások


Trapézlemez kerítések oldalkerítésnek vagy akár utcafrontra: könnyű súlyuk és egyszerű kialakításuk minimalizálja a telepítési időt és költségeket.

Oldalkerítésnek (de akár utcafrontra is) javasoljuk a trapézlemez kerítések telepítést. Könnyű súlyuk és egyszerű kialakításuk minimalizálja a telepítési időt és költségeket, míg jellegzetes megjelenésük modern stílust és vonzerőt kölcsönöz az otthoni környezetnek. 


A trapézlemezes kerítés ideális választás lehet olyan területekhez, ahol fontosak az esztétikai szempontok és a költséghatékonyság. A trapézlemezek zártak, bordázatuk vízszintes vagy függőleges, szakszerű felrakásukhoz viszont érdemes kivitelezési segítséget kérni.


További pontos részleteket és összehasonlító táblázatot az alumínium-, acél-, illetve trapézlemezes kerítésekről a Melyik kerítés típus lehet a legjobb választás? című cikkünkben találsz.


Speciális kerítés megoldások


A választásnál gondoljuk végig azt is, hogy szükségünk van-e extra kerítés megoldásokra. A motorizált, azaz automatizált kapu például, amely lehet kétszárnyú vagy úszókapu, számos biztonsági funkcióval bír és nagyon kényelmes megoldás.


Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a különböző kerítéselemek sokoldalúan felhasználhatók, hiszen terasz- vagy erkélykorlát funkciót is be tudnak tölteni. 


Az elemek építhetők teljesen zártra, hogy gátolják a belátást, de nyitottabbra, kívánság szerinti távolságra is, függőlegesen vagy vízszintesen elhelyezve egymástól. 


A design sem utolsó szempont! Kínálatunkban egyszínű (RAL) vagy famintás színek közül is választhatsz, és mivel csak és kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, kerítéselemeink színtartók, UV-állók, nem fakulnak.


Tudd egy kézben otthonod biztonságát!


Ha kérdésed lenne, keress bennünket nyugodtan; örömmel adunk ingyenes konzultációt. Ha pedig segítségre van szükséged, a kerítés elemek felrakásától kezdve a kapuszerkezet és motor telepítésén át mindent ránk bízhatsz. 


Kövess bennünket a Facebook-oldalunkon is, hogy ne maradj le az újdonságainkról sem.

28 views0 comments

Comments


bottom of page