top of page
  • Writer's picturePerfekt Kerítés

Olcsó kerítés megoldások

Építkezés és felújítás során is eljön az a pillanat, amikor a kerítés kerül a középpontba. Az emberek jellemzően ilyenkor szoktak olcsó kerítés megoldások után kutatni az interneten, viszont sokan nem mérlegelik, hogy mi is lesz gazdaságos valójában.


Szerintünk a hosszútávú megtérülést érdemes figyelembe venni, hiszen egy kerítés esetén nem csak 1-2 évre tervezünk. Minden határolónak érdemes az alábbi szempontoknak megfelelnie:


●       biztonság,

●       karbantarthatóság,

●       tartósság,

●       esztétika,

●       belátásvédelem.


Megtévesztő, olcsó kerítés megoldások


A legegyszerűbb és valószínűleg a legolcsóbb megoldás, ami először az eszünkbe juthat az a drótkerítés. Persze ez csak a telepítés költségeit illetően lesz igaz. Hiszen itt is számolni kell a betonozás és az oszlopok díjával a drótháló költsége mellett.


Nem beszélve arról, hogy a végeredmény tekintetében sérül a biztonság, az esztétika és a belátásvédelem szempontja is.olcsó kerítés megoldás a drótkerítés


Egy lépéssel jobb megoldás lehet, ha zöld növényeket is alkalmazunk, viszont időt, sok odaadó munkát igényel a gondozás és a tartósság is kockázatos lehet. A biztonság pedig ebben az esetben sem teljes.olcsó kerítés megoldás a sövény kerítés


Gondolkodhatunk még újrahasznosított alapanyagokban, amelyekkel csökkenthető a költség. Bár ebben az esetben is érzékeny terület lehet az esztétika, a tartósság és a karbantarthatóság is.


A továbbiakban három olyan megoldást ismertetünk, amellyel jó eséllyel nem lövünk mellé és még a pénztárcánk is örülni fog.


A legkedvezőbb olcsó kerítés megoldás: a trapézlemez


Bár ebben az esetben is szükség van az oszlopok kialakítására, a közéjük kerülő lemezek már esztétikus megoldást képviselhetnek. Saját ízlésünk szerint választhatunk a RAL színekből vagy a fa mintázatok közül.


Zárt kialakításának köszönhetően tökéletes privát és biztonságos környezetet biztosít a bent tartózkodók számára. Horganyzott anyagának köszönhetően pedig tartós eredményt kapunk.


Az általunk javasolt legkedvezőbb árú alapanyag a trapézlemez. Egy négyzetméterre jutó kerítésalapanyag  ára átlagosan 4.500 Ft és 6.500 Ft között mozog.


Kreatívan variálható, olcsó kerítés megoldás: az acél


A masszív és erős anyag gondoskodik a biztonságról és a tartósságról. A színezhető hajlított és lapos elemeknek köszönhetően pedig igazán egyedi megoldások születhetnek. Ráadásul még arról is dönthetünk, hogy ezek az elemek mennyire fedjék egymást, vízszintesen vagy akár függőlegesen helyezkedjenek-e el. Ezzel azt is szabályozhatjuk, hogy mennyi betekintést engedünk az utcán elhaladók számára.


Ebben az esetben is szükséges a stabil és megfelelő tartóoszlopok kialakítása. Igény esetén a csapatunk ennek megvalósításában és szívesen áll leendő ügyfeleink rendelkezésére.olcsó kerítés megoldás az acél kerítés


Acél kerítés esetében 2500-4000 Ft közé tehető az anyagköltség 1 méter kerítés elkészítésére.


Teljesen gondozásmentes, hosszú távon gazdaságos kerítés megoldás: az alumínium kerítés


Ha hosszútávon gondolkodunk és fontos számunkra az esztétika, esetleg még időhiányban is szenvedünk, akkor jó választásnak bizonyulhat az alumínium kerítés. Bár a telepítési költsége magas lehet első olvasásra, vegyük figyelembe azt is, hogy egy teljesen gondozásmentes megoldásról van szó.


Ha 10 vagy 15 éves időszakról beszélünk és összeadjuk, hogy egy kezdetben olcsóbb fa, drót vagy műanyag kerítés esetében milyen telepítési és gondozási költségek merülnek fel, akkor jó eséllyel azt az eredményt kaphatjuk, hogy jobban járunk az alumínium kerítés választásával.


Ebben az esetben az eredmény az esztétika és a gondozásmentesség mellett a biztonságnak, a tartósságnak és a belátásvédelemnek is megfelel.gazdaságos kerítés megoldás az alumínium kerítés


Az alumínium kerítés anyagköltsége 1 méterre számolva 3900 Ft és 9500 Ft közé tehető.

A cikkben feltüntetett anyagköltségek nettó értékek.


Összegzés


Fontoljuk meg tehát, hogy ami elsőre olcsónak tűnik, az nem biztos, hogy valójában az is lesz. Kerítésünk megválasztása esetén mindenképpen javallott hosszútávon gondolkodni. Emellett a fent említett tulajdonságok is joggal elvárhatóak a telkünk határolása esetén.


Ha kérdésed lenne, keress minket nyugodtan! Egy ingyenes konzultáció keretében örömmel segítünk a választásban. Kövess bennünket a Facebook-oldalunkon is, hogy ne maradj le az újdonságainkról sem!

54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page